Sülfatsız Seboreik Dermatit Şampuan İsimleri

Sağlık Bakanlığı tarafından onay alan sülfatsız seboreik dermatit şampuanlarının isimlerini ve fiyatlarını öğrenebileceğiz içeriğimizi sizler için derledik. Bildiğiniz üzere yetişkin bireylerde en sık görülen seboreik dermatit hastalığının temel sebebi yağlı cilt yapısına sahip olmaktır. Saç derisinde başlayan yağlanmalar gün geçerek kepek oluşumuna dönmesiyle beraberinde kaşıntıları arttırmaktadır. Seboreik dermatit hastalığının başlangıç evresinde görülen bu tip reaksiyonlar kısa süre içerisinde sülfat içermeyen şampuanlarla tedavi edilmediği sürece ciddi manada kalıcı bir rahatsızlığa döner. Bu sebepten ötürü uzmanlar sürekli saç egzaması ile karşı karşıya kalanlar için eczanelerde satılan seboreik dermatit sülfatsız şampuanların kullanılmasını tavsiye etmektedirler.

Sülfat içermeyen seboreik dermatit şampuan isimleri ve fiyatları ile ilgili detaylı olarak hazırlamış olduğum kısıma geçmeden önce sizler için önemli bir hatırlatma yapmak istiyorum. Seboreik dermatit için üretilen şampuanların içerisinde yer alan sülfat; saç foliküllerine ve hücre yapısına zarar verdiği için kanser oluşumunu hızlandırmaktadır. Bu sebepten dolaylı seboreik dermatit şampuanı satın almadan önce içerisinde ”sülfat” etken maddesinin olup olmadığını çok dikkat etmenizi öneriyorum.

Kısa ama önemli bir bilgiyi arz ettiğimize göre dilerseniz o zaman gelin, eczanelerde satılan sülfatsız seboreik dermatit şampuanlarını yakından ele alalım. Araştırmamızın içerisinde sadece marka isimlerine yer vermeyeceğiz. Eczane fiyatları başta olmak üzerine satış rakamlarına göre kullanıcı yorumları ile en iyi sülfatsız seboreik dermatit şampuanını da seçeceğiz. Böylelikle ürünlerin isimlerini öğrendikten sonra etkileri ve yan etkileri hakkında da genel bir bilgiye sahip olacağız.

Eczanelerde Satılan Seboreik dermatit Şampuan İsimleri

Sağlık Bakanlığı tarafından test edilip onaylanarak eczanelerde en çok satılan 10 sülfatsız şampuan isimleri şunlardır;

  • QL seboreik dermatit
  • Sebamed
  • Vichy dercos
  • Sante Plus
  • Mavena
  • Doal
  • FreeON
  • Softto Plus
  • Dermo-vet
  • W-Lab Centellin Shampoo

Listede yer alan birbirinden farklı 10 markanın temel amacı saç egzaması diye tabi edilen seboreik dermatit hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Fakat bu isimlerin diğer seboreik şampuanlardan farkı sülfat içermeyip saç yapısına zarar vermemesidir. Sülfat içeren diğer egzama şampuanları uzun süreli kullanım yapıldığında saç köklerini zayıflatarak dökülmelere neden olmaktadır.

Sülfatın kanserojen etkinliğinin düşük miktarda olduğu bilinsede, yüksek düzeyde saç dökülmesini arttırmaktadır. Epidermis hücresinden başlayarak hipodermise kadar inerek tabakanın yapısını bozan sülfat, saçınızın kökten sağlıklı uzamaması için elinden gelen tüm çabayı göstermektedir. Bu kadar zararlı olduğu halde üretici firmalar egzama kaşıntılarını hızlı bir şekilde geçirdiği için ısrarla kullanmaya devam ediyorlar.

Sülfat ve çeşitlerinin kullanımı yerine Climbazole etken maddesi tercih edilse, etkinlik oranında herhangi bir düşüş yaşanmayacaktır fakat ürün maliyetini arttıracaktır. Bu sebepten dolayı firmaların bir çoğu sülfatlı şampuanları daha uygun fiyatlara mâl ederek 20-30 TL gibi rakamlara internet üzerinden satışa sunmaktadırlar. Sülfatlı egzama şampuanlarının satışının yalnızca internet üzerinde yapılmasına izin verildiği için eczanelerde kesinlikle bulunmamaktadır.

Eczaneler ve ecza depoları başta olmak üzere tüm sağlık kuruluşlarında QL seboreik dermatit şampuan başta olmak üzere bir çok sülfatsız egzama ürünleri bulunmaktadır. QL ile Sebamed eczacıların en sık önerdiği en etkili egzama şampuanlarıdır. Dönüş oranlarının yüksek, şikayetin neredeyse hiç gelmediği iki markanın satışını gerçekleştirip maddi kazanç elde etmeyi hedeflemektedirler.

Seboreik dermatit şampuan eczane fiyatları

Eczanelerde satılan seboreik dermatit şampuanlarının liste fiyatı tüm Türkiye’de aynıdır fakat satış fiyatları çok farklıdır. Eczane sahibini kendi insiyatifine kalmış bir durum olduğu için liste fiyatının üzerine %10 kar marjı ile %300 arasında kar marjı ile satışa çıkarabilmektedir. Egzama şampuanları OTC diye tabir ettiğimiz tezgah üstü ürünler kısmına girdiği için fiyat denetimi yapılmamaktadır. Bundan dolayı her eczane giderlerine göre farklı fiyat politikası yapabilmektedir. Bizim burada incelememiz gereken kısım ürünlerin eczanelere geliş fiyatları olduğu için satışa karışmamız mümkün değildir. Sizlere hangi ürünün eczaneye ne kadara mâl olduğunu aktarır, dilediğiniz fiyata eczaneden veya Trendyol üzerinden satın alma isteğini tamamen size bırakırız.

O halde hiç vakit kaybetmeden 2021 yılı seboreik dermatit şampuanlarının eczane fiyatları sizler için hızlıca listeleyelim.

  • QL seboreik dermatit fiyatı – 99 ₺
  • Sebamed – 79 ₺
  • Vichy dercos – 89 ₺
  • Sante Plus – 70 ₺
  • Mavena – 55 ₺
  • Doal – 45 ₺
  • FreeON – 58 ₺
  • Softto Plus – 54 ₺
  • Dermo-vet – 66 ₺
  • W-Lab Centellin Shampoo – 49 ₺

Eczanelerde satılan en iyi sülfatsız egzama şampuanı QL (Quality Life)

QL seboreik dermait sülfatsız şampuan ile diğer markaların arasında ciddi bir satış potansiyel farklı bulunmaktadır. Bunun nedenlerini en ince ayrıntısına kadar açıklacağım ve eczanelerde satılan sağlık bakanlığı onaylı en iyi seboreik dermatit şampuanının QL markası olduğunu kanıtlayacağım.

Eczanelerde en çok satılan seboreik dermatit şampuanlarının arasında 28 farklı etken madddeyi yalnızca QL Quality Life bulundurmaktadır. Sebamed, Vichy dercos, SAnte Plus gibi önemli isimlerin içeriklerinde 10 ila 15 etken madde barındırdığı için ürünlerin kısa sürede tedaviye cevap verme oranını düşürmektedir. Bu durumda haliyle müşteri memnuniyetine doğrudan etki etmektedir.

QL Quality Life seboreik dermatit şampuan başta olmak üzere diğer markaların içeriğinde deri yüzeyinde ki zararlı egzama mantarlarının öldürülebilmesi için ”climbazole” ana etken maddesinin yüksek oranda kullanılması şarttır. Avrupa’dan ithal olarak gelen bir ham madde olduğu için 1.8 (en yüksek) oranda kullanım yapılması zorunludur fakat maliyetin yüksek bir ilaç olduğu için 1.8 oranında sadece QL seboreik dermatit şampuanında kullanılmaktadır.

Sebamed 0.4, Vichy dercos 0.3, Sante Plus 0.5, Mavena ise 0.4 oranında climbazole yer vermektedir. Diğer markaların içerik oranı ise Sağlık Bakanlığının belirlediği en düşük 0.2’den girilmektedir. Bundan dolayı QL seboreik dermatit şampuanını kullanan müşteriler ve eczacılar, diğer markalara nazaran QL Quality Life şampuanını şiddetle tavsiye etmektedirler.

Quality Life QL egzama şampuanı 2020 yılında Türkiye eczanelerinde satılan en iyi sülfatsız seboreik dermatit şampuanı unvanını ele almaya başarmış, Sağlık Bakanlığı tarafından Akdeniz Üniversitesi hekimlerine en başarılı formulizasyon ünvanı verilmiştir.

2020 yılında sülfatsız şampuan satışlarında il sırada yer alan QL Quality Life 450.897 adet satış potansiyelini yakalamışken, Sebamed ise 85.432 ile 2. sıradaki yerini almıştır. Son 3 yıl içerisinde açık ara satış rekorları kıran QL seboreik dermatit şampuanı, üç yıl içerisinde kendisine rakip olacak bir marka ile henüz karşılaşamadığı için eczanelerde satılan en iyi seboreik dermatit sülfatsız şampuan ödülünü elinde tutmaya devam etmektedir.

Eczanelerde satılan en etkili seboreik dermatit şampuanı sipariş ver!

Sizde hemen QL Quality Life ayrıcaklarından yararlanarak Sağlık Bakanlığı onaylı seboreik dermatit şampuanından sipariş vermek için 0537 382 70 22 numaralı hattımızı arayabilir veya hızlı sipariş formunu doldurabilirsiniz. Dilerseniz uzman müşteri temsilcilerimize bağlanarak QL egzama şampuanı hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

İstersenizde canlı destek üzerinden aklınıza takılan tüm soruları ücretsiz bir şekilde sorabilirsiniz. Müşteri temsilcilerimiz 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sağladığı için dilediğiniz her an bağlanabilirsiniz.

Ürünlerden memnun kalmadığınız takdirde 30 gün içerisinde yasal olarak iade ve değişim şansına sahipsiniz.

Tüm siparişlerinizi online veya kapıda ödeme seçeneklerinden faydalanarak oluşturabilirsiniz. Saat 18.00’a kadar verilen tüm siparişler aynı gün içerisinde kargolanmaktadır.

    İlk yorum yapan olun

    Bir yanıt bırakın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


    *